Skip to content
6acd338dd61a7467328fc399d7c456ba
Didgeridooles/optreden

De didgeridoo

De didgeridoo is het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals uit Australië. Het instrument is gemaakt van een tak van de eucalyptusboom welke is uitgehold door termieten. Door verschillende ademhalingstechnieken en accenten kunnen allerlei verschillende klanken, maatsoorten en zelfs dierengeluiden worden gespeeld.

Ervaring

Aan het einde van mijn conservatorium studie ben ik in aanraking gekomen met de didgeridoo. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende Aboriginals waaronder Alan Dargin, Mark Atkins, Gary Thomas, Stephen Kent en Charlie McMahon. Vervolgens heb ik in Australië een Aboriginal community bezocht waar ik didgeridoomeester David Blanasi heb ontmoet wie mij veel heeft geleerd over de traditionele wijze van didgeridoo spelen. Al deze opgedane kennis zijn verwerkt in mijn lessen.

Didgeridooles

We zullen beginnen met het leren spelen van de grondtoon. Vervolgens kunnen we ons focussen op de circulaire ademhalingstechniek waardoor je uiteindelijk wel een uur achter elkaar kan doorblazen zonder de toon te onderbreken. Wanneer je de grondtoon en de circulaire ademhalingstechniek beheerst gaan we verschillende accenten leren die je kunt maken met je stem, wangen, tong en adem. Uiteindelijk kunnen deze accenten worden toegepast in verschillende maatsoorten. Ook zullen we dieper ingaan op het gebruik van de stem door het imiteren van verschillende dierengeluiden uit Australië. Hierbij kun je denken aan de dingo, de goanna, het sissen van een slang en het springen van een kangoeroe. Verder zullen we een Aboriginal story leren spelen op de didgeridoo. De didgerodoolessen zullen plaatsvinden in mijn praktijk in Rijen (tussen Tilburg en Breda). De tarieven zijn te vinden op deze pagina.

Tarieven

Privé didgeridoo les

40,00per uur
Zowel bij mij thuis als online mogelijk

Didgeridoo- optreden

Kosten in overleg

Didgeridoo- workshop: op uw locatie

Kosten in overleg

Didgeridoo-optreden

Zou u graag een optreden willen, neem dan contact met me op! Samen kijken we naar wat er mogelijk is.

Didgeridooles: in Rijen, tussen Tilburg en Breda: privé €40 per uur. (Of online via Zoom.

Didgeridooworkshops: op uw locatie.

Voor maximaal 25 deelnemers. De workshop is vanaf een half uur tot een heel weekend. Voor het tarief graag even contact. Hierbij vermelden hoeveel deelnemers, welke plaats en welke tijdsduur U zou willen.

Telefonisch overleg 06-39777370. Of via email: didjeridu88@gmail.com

In verband met het Corona virus zijn lessen piano en didgeridoo bij mij thuis in overleg.

Wil jij muziek leren op een leuke manier?

Vul dan het onderstaande formulier in! Wij contacteren je zo snel mogelijk.

Voornaam**
Achternaam**
Emailadres*
GSM/Telefoonnummer
Stel hier uw vraag*
Lees de disclaimer.
*Verplicht invulveld