Skip to content
Jan Terpstra 25 foto Claudette van de Rakt
Klankschalen

Klankschalen

Tijdens een klankschalen optreden maak ik gebruik van Tibetaanse klankschalen, gong, bel en tingsha’s. Balinese gong, sjamanen trommel en zang.  De hoeveelheid instrumenten is afhankelijk van de ruimte. Over het algemeen wordt een klankschaal concert als ontspannend, rustgevend en harmoniserend ervaren. In diepe ontspanning kan het mogelijk zijn om nieuwe inzichten te krijgen over situaties waar je misschien eerst niet uit kwam – je kan het gevoel krijgen weer bij jezelf te komen. Let wel, dit is geen garantie. Iedereen ervaart een klankschaalconcert anders. Overgave gebeurt wanneer de tijd rijp is.


Een voorbeeld van zo’n ontspannende ervaring heb ik opgedaan in een verzorgingshuis. Ik speelde voor een dementerende man die op bed lag en alsmaar bleef huilen. Het huilen van de man was als een langspeelplaat waarvan de naald in een groef blijft hangen. Ik begon met het spelen van heel hoge klanken op een bel en floot daarbij. De man werd stil en kwam helemaal tot rust. Uiteindelijk viel hij in een diepe slaap.

Ervaring

Naast mijn klassieke conservatorium studie heb ik 15 jaar les gehad van de Hongaarse klanksjamaan en sjamanistisch kunstschilder Joska Soos de Sovar. Joska leerde mij het werken met de klankschalen, het intens diep leren luisteren, het volgen van de klank, het werken met mantra’s die opkomen en het werken met de sjamanen trom die door Joska is ingewijd. Door de combinatie van de klassieke conservatorium opleiding en mijn lessen bij Joska kan in de juiste sfeer een bijzonder klankschalenconcert ontstaan.

Individuele Klankschaal sessie

Je ligt op een heerlijk matras gedurende 50 minuten omringd door Tibetaanse klankschalen. Even een moment voor jezelf. Je laten meevoeren door de diverse klanken. De klankschalen hebben zuivere boventonen die resoneren in het lichaam. Waardoor het mogelijk is om een diepe ervaring te krijgen, te helpen de harmonie te herstellen en een dieper bewustzijn te ervaren. Iedereen beleeft een klankschaalsessie op een persoonlijke wijze. Wil je graag nog wat meer informatie, een gratis klankschaal opname op mp3 en wekelijks meer uitleg over de instrumenten en korte opnames ervan klik dan hier.

 

Foto: Claudette van de Rakt, http://www.claudettevanderakt.com/   

Tarief

Individuele Klankschaal sessie: 50 minuten met uitlooptijd voor evt toelichting €75 incl Btw
Klankschaal concert: tarief op aanvraag, afhankelijk van tijdsduur en afstand. 

Tarieven

Individuele klankschaalsessie

75,00
50 minuten +uitlooptijd

Klankschaal Concert

Kosten in overleg

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw persoonlijke klankschaalsessie boeken of een klankschaalconcert op jouw locatie aanvragen?

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw persoonlijke klankschaalsessie boeken of een klankschaalconcert op jouw locatie aanvragen?

Vul dan nu het onderstaande formulier in! Ik contacteer je zo snel mogelijk.

Voornaam**
Achternaam**
Emailadres*
GSM/Telefoonnummer
Stel hier uw vraag*
Lees de disclaimer.
*Verplicht invulveld